Saturday, 16 June 2012

Rawatan Terbaik Masalah Jerawat

Jerawat
Jerawat merupakan perkara yang biasa berlaku pada remaja yang akhir baligh disebabkan oleh perubahan hormon badan. Bagaimanapun jerawat yang teruk mungkin disebabkan oleh pelbagai sebab seperti jangkitan kuman (penyakit, alahan dan salah penjagaan kulit).
Sekiranya jerawat berlaku dengan teruk, ia perlu dirawat untuk mengelakkan kulit berlubang dan berlakunya parut yang berkekalan.
Parut Jerawat yang Teruk
Jerawat secara amnya merupakan suatu fenomena biological yang terjadi pada kulit akibat dari masalah keradangan tisu pada bahagian kelenjar minyak di kulit manusia. Ianya sering muncul pada bahagian kulit yang selalu berminyak seperti kulit muka dan kulit badan. Berdasarkan kajian yang dijalankan dalam bidang perubatan dermatologi telah menemukan hampir 50 jenis jerawat telah menjadi masalah kepada lelaki dan wanita.Jerawat atau dalam bahasa Inggerisnya “Acne Vulgaris”, iaitu masalah kulit yang berlaku pada Pilosebaceous (terdiri daripada rongga rambut dan kelenjar minyak) pada bahagian kulit. Masalah jerawat selalunya sering dialami oleh golongan remaja akil baligh dan dewasa disebabkan oleh perubahan hormon badan yang normal.

Kajian Jerawat
Kecederaan pada tisu utama yang disebabkan oleh bintik putih (white head) dan bintik hitam (black head). Apabila bintik-bintik putih (white head) itu dicemari oleh kekotoran sedangkan ia berada dalam keadaan berminyak dan lembab, bintik putih tersebut akan mudah bertukar menjadi bintik hitam (black head). Bintik-bintik hitam (black head) mengandungi sumbatan sebum iaitu bahan berlemak yang dihasikan oleh kelenjar minyak. 

Pada kebiasaannya, bintik hitam sukar untuk dikeluarkan kerana ruang folikel yang kecil jika dibandingkan dengan saiz bintik hitam yang besar. Apabila kandungan sebum dibawah/dalam ruang folikel itu bertambah maka ruang folikel itu akan terhakis dari dalam dan membesar, maka ia akan menyebabkan kecedaraan pada kulit lalu menyebabkan nanah dalaman dan akhirnya terbentuklah jerawat.
Propionibacterium Acnes
Selain itu, masalah jerawat juga terjadi akibat pertumbuhan bakteria ‘Propionibacterium Acnes’ yang mengisi ruang-ruang folikel rambut yang terbuka dan mudah terdedah kepada kekotoran selain ia mudah terdedah kepada kelembapan dan pengoksidaan luaran.
Biasanya, masalah jerawat hanya diketogorikan sebagai ‘ringan’ sekiranya jumlah lesi (jumlah bintik merah/nanah putih yang tercela) kurang dari 30.

Manakala jumlah lesi dari 30 hingga 125 akan dikategorikan sebagai masalah jerawat ‘sederhana’. Dan apabila jumlah lesi telah melebihi 125, maka masalah jerawat itu akan dikategorikan sebagai ‘kronik’.
Jerawat biasanya menyerang remaja yang berusia antara 14 hingga 19 tahun kerana pada waktu itu berlakunya suatu bentuk perubahan hormon yang agak agresif.

Tips mengelakkan dari pembentukan jerawat
Terdapat laporan yang menunjukkan bahawa masalah jerawat kerap berlaku dalam kalangan remaja. Semasa proses kematangan berlaku, kelenjar-kelenjar minyak menjadi aktif kerana penghasilan sebum akibat perubahan hormon. Kegagalan folikel pilosebaceous untuk berfungsi dengan baik ketika perubahan hormon dalam tempoh masa remaja akan menyebabkan jerawat tumbuh. Hormon yang dimaksudkan adalah hormon testeron.
Kalenjer Sebaceous
Hormon testeron biasanya akan ditukarkan kepada dihidrotesteron di dalam kulit dan bertindak terus pada kelenjar minyak untuk meningkatkan saiz dan kadar metabolic fizikal. Individu yang mempunyai kulit sensitif akan mengalami masalah penghasilan sebum yang berlebihan ataupun mengalami kekeringan kulit yang agak ketara.

Fungsi sebum adalah untuk menjadi pelincir bagi membuatkan kulit lebih gebu dan lembut, lapisan pelindung kepada rambut dan kulit supaya tidak mengalami kekeringan ekstrem dan bagi mengekal kehidratan (kelembapan) kulit dan rambut. Kelenjar minyak sebenarnya mengandungi sejenis kuman iaitu propionibactium acnes. Kuman ini mampu mengubah sebum berlebihan kepada asid lemak yang akhirnya menyebabkan jerawat dan keradangan kulit.

Bagaimanapun jerawat yang teruk mungkin disebabkan oleh pelbagai sebab seperti jangkitan kuman (penyakit, alahan, ketidakseimbangan horman tubuh dan salah penjagaan kulit). Pembentukan jerawat yang sedikit dan normal adalah perkara biasa bagi seseorang remaja, namun begitu langkah menghindarinya dapat dilakukan bagi mengekalkan kesihatan dan kecantikan kulit, maka amalan penjagaan kebersihan diri dan wajah perlu dilakukan, diantara penjagaan wajah yang disyorkan untuk dilakukan adalah seperti berikut:-
zarraz paramedical, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka terbaik untuk kulit sensitif
1. Lakukan pencucian muka dua kali sehari dengan pencuci muka yang bertekstur lembut yang diperbuat daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan dan membersih secara mendalam. Namun begitu pencucian kulit tanpa sabun pencuci juga boleh dilakukan sebanyak 5 kali sehari ataupun lebih sebagai pilihan lain dan tambahan kepada cucian muka dengan menggunakan sabun pencuci muka.

Tetapi perlu diingatkan disini, bahawa mencuci kulit dengan kuat dan menggosoknya dengan kuat untuk menghilangkan minyak, kekotoran dan sel-sel mati pada kulit bukanlah suatu yang baik pada kulit malah perbuatan tersebut dapat menyebabkan keradangan kulit dan jerawat akan menjadi lebih teruk. Sebaliknya gunakan cara urutan ringan dan gosoklah kulit dengan lembut.

2. Penggunaan pencuci muka juga adalah digalakkan namun penggunaannya mestilah sesuai dengan kulit. Penggunaan pencuci wajah adalah bertujuan untuk membuang lebihan sebum yang tersumbat dalam liang pori, selain membuang bintik hitam dan bintik putih serta sel kulit mati. Namun perlu ditegaskan bahawa anda jangan menggunakan pencuci muka yang mempunyai buih yang banyak. Seeloknya jika menggunakan pencuci muka yang tidak menghasilkan buih kerana buih boleh menyumbat liang pori-pori anda.

Jangan sesekali penggunakan gel pengelupas yang mengandungi merkuri atau hidrokuinon. Carilah pencuci yang diperbuat daripada tumbuhan seperti Daun Pudina (menghasilkan rasa sejuk pada kulit), bunga rosemerry, ataupun ekstrak buah bearberry. Penggunaan pencuci wajah yang lebih dari kadar yang disyorkan adalah amat merbahaya pada kulit khususnya pada kulit sensitif. Sila gunakan pencuci muka yang mempunyai butiran yang tidak kasar malah lembut pada kulit.
zarraz paramedical, jenis-jenis produk zarraz, rawatan jerawat, masalah jerawat, gel jerawat, ubat jerawat, cara menghilangkan jerawat, skincare jerawat teruk,rawatan kulit sensitif
Produk Zarraz Paramedical
3. Selepas mencuci kulit dengan pencuci wajah, anda samaada lelaki ataupun perempuan adalah digalakkan untuk menggunakan pelembab atau penyegar kulit, ini adalah penting bagi mengekalkan kelembapan kulit dan pH kulit pada kadar yang seimbang. Seeloknya menggunakan produk yang mengandungi protein soya hidrolisis dan buah peach,  untuk kelembapan yang sekata atau yang mengandungi Minyak Jojoba bagi menyeimbangkan kadar sebum kulit wajah.

4. Anda juga adalah dilarang untuk memicit kulit anda yang mempunyai jerawat, sebarang bintik, nodul ataupun sebarang pertumbuhan baru yang tidak diperlukan pada kulit anda. Sebaliknya jumpalah pakar produk kecantikan ataupun Beautician pakar paramedical yang bertauliah atau pakar dermatogi di spa, klinik dan hospital pakar untuk menyelesaikan perkara tersebut. Memicit kulit yang mempunyai jerawat bukan sahaja tidak elok pada kulit tetapi akan memburukkan lagi keadaan kulit anda sekiranya berlaku jangkitan.

5. Sebanyak mana yang boleh, anda mestilah mengelakkan kulit muka anda daripada terkena cahaya matahari secara berterusan. Kulit akan mudah menjadi kering jika anda terkena cahaya matahari secara berterusan. Walaupun anda terdedah dengan cahaya matahari pada kadar yang sedikit. Pancaran sinar UV (Ultra lembayung) yang sedikit yang terkena pada kulit anda sudah cukup untuk menyerap masuk kedalam sel kulit dalam anda dengan mudah serta merosakkan struktur protein dan DNA kulit anda. Perkara ini tentunya tidak baik pada kulit kerana ia mungkin juga mampu menyebabkan kanser kulit.

Bagi mencegah dari masalah terkena pancaran matahari yang agresif ini, anda disyorkan untuk memakai pelembab kulit yang mengandungi collagen atau stem cell. Anda juga haruslah menggunakan sunblock yang mempunyai pelindung sinaran UV samada dari jenis (SPF 10, SPF 15, SPF 25, SPF40, SPF 50 dan sebagainya), perkara ini penting bagi mengurangi kesan kegelapan yang mungkin timbul akibat pembentukan melanin oleh sel melanosit dan peyerapan UVB ke dalam sel basal melanogenesis yang mungkin menyebabkan kerosakan kepada DNA yang akhirnya boleh membawa kepada penyakit kanser.

Pemakaian pelembab dan pelindung UV perlu dipakai setiap kali selepas mencuci muka dan ketika berada di dalam bilik/kawasan berhawa dingin (suhu yang sejuk dan berhawa dingin mampu mengeringkan kulit dengan cepat) atau ketika ingin melakukan aktiviti luar yang akan menyebabkan anda terdedah kepada sinaran matahari terik. Anda juga amat disarankan untuk sentiasa menutup wajah anda dengan kain ketika melakukan aktiviti luar bagi mengurangi kesan pancaran UV, pencemaran dan habuk di persekitaran.

6. Janganlah selalu menukar produk pembersihan wajah dan kecantikan wajah secara kerap kerana ia mungkin menyebabkan keradangan dan alahan pada kulit anda.

7. Elakkan menggunakan bedak padat kerana span yang lembap, digunakan berkali-kali, terperap di dalam bekas menggalakkan pembiakan bakteria. Gunalah bedak berasaskan mineral seratus peratus tanpa sebarang campuran bendasing yang mempunyai sifat anti-inflammatori, tidak menutupi liang pori-pori kerana molekulnya besar dan bedak yang kering tidak menggalakkan pembiakan bakteria seperti Kiss mineral mekap.

8. Kulit biasanya mempunyai diet pemakanan yang tersusun, ini kerana faktor pemakanan juga mampu menjadi penyebab kepada masalah kulit.

Kesan Buruk Jerawat
Liang minyak yang tersumbat akan menjadi bintik putih jika ia terjadi di bawah kulit atau bintik hitam jika di lapisan luar kulit. Kulit akan menjadi kemerahan jika radang terbentuk di sekeliling liang tersebut.
masalah radang jerawat, jerawat batu, jerawat bernanah, jerawat kritikal
Radang Jerawat
Lebih besar kawasan radang, lebih mudah terbentuk nanah dan akan meninggalakan parut jerawat jika tiada perawatan dan ubat yang sesuai. Menghilangkan parut jerawat lebih sukar bila perawatan diabaikan. Wajah muka yang penuh dengan parut jerawat sudah tentu menghilangkan seri dan keyakinan diri.

Rawatan Untuk Jerawat.
Secara klinikal, HANYA produk ZARRAZ PARAMEDICAL yang benar-benar mampu merawat masalah jerawat, radang jerawat, mahupun parut jerawat anda. ZARRAZ PARAMEDICAL mampu menghilangkan jerawat serta mengembalikan kulit wajah yang rosak disebabkan oleh jerawat, bekas luka dan lain-lain. ZARRAZ terdiri daripada set lengkap yang diperlukan oleh semua kaum adam dan hawa iaitu Firming Cleanser (Pencuci Muka), Refreshing Hidrating Lotion (toner), Essence Sebum Gel (Rawatan tanpa mengelupaskan kulit), Stemcell Sleeping Gel (Cream Malam untuk masalah kulit) dan Sun Protection SPF50 (sunblock).
Liang yang tersumbat harus dibuka dan dibersihkan menggunakan Firming Cleanser bagi membuang segala kotoran, bakteria, minyak sebum dan sel-sel mati yang telah terperangkap di dalam kulit wajah. Pencuci muka yang bebas dari bahan SLS & klorofoam ini sangat baik kerana ianya tidak mempunyai sebarang buih. Bermaksud langsung tidak mempunyai bahan kimia walau sezarah pun. Di dalam Firming Cleanser ini terdapat kandungan Daun Pundina (Peppermint) dan ekstrak Rosemerry.
zarraz paramedical, firming cleanser, rawatan jerawat, jerawat bernanah, rawatan radang jerawat, masalah jerawat, petua hilangkan jerawat secara tradisional,
Firming Cleanser
Mengikut kajian para medic, Daun Pudina sangat berkhasiat untuk awet muda, baik untuk kulit, melegakan stress, memberikan kelembapan & kesegaran kulit,  serta berkesan dalam meredakan kekejangan otot dan kerehatan saraf wajah. Manakala Bunga Rosemerry yang juga terdapat dalam Firming Cleanser ini boleh melancarkan peredaran darah, melegakan otot yang tegang, menggebu dan memudakan kulit, mencegah jerawat, menghaluskan kulit wajah dan mengecutkan tisu kulit serta membunuh bakteria.

Oleh itu, anda akan rasa sangat selesa dan segar apabila menggunakan Firming Cleanser ini kerana anda akan merasa sejuk, segar dan meredakan. Dan ia juga satu-satunya pencuci muka tanpa hidrasi dan kaya dengan mineral, nutrisi dan vitamin A, C, B6, kalsium dan Omega 3.

Produk Refreshing Hidrating Lotion (toner) pula diformulakan bersama Peach & Soy Protein. Seperti yang kita tahu  Protein Soya yang terdapat di dalam Refreshing Hidrating Lotion ini merupakan bahan semulajadi untuk memutih dan melembabkan kulit, menjadikan kulit kekal lembab dan gebu sepanjang hari, bersifat senang menyerap dan ia sangat berupaya untuk memegang kelembapan kulit. Manakala buah peach pula merupakan anti oksidan yang mampu menghalang radikal bebas ke atas wajah dan mencegah penuaan.
zarraz paramedical, refreshing hydrating lotion, rawatan khas untuk jerawat, masalah kulit jerawat, stress akibat jerawat, jerawat batu, jerawat bernanah, radang jerawat, rawatan radang jerawat
Refreshing Hydrating Lotion
Peach juga mampu mampu menanggalkan sel kulit mati dan memperbaharui sel kulit baru. Kandungan AHA (Alpha-Hidroxy Acid) yang terdapat dalam buah peach mampu mencerahkan kulit gelap yang disebabkan oleh sinaran matahari, kesan bekas jerawat dan mengecilkan pori-pori wajah. Selain itu, ia juga mampu mengatasi kulit kusam dan menghaluskan kulit. Refreshing Hidration Lotion ini bukan sekadar toner, tetapi air yang dirumuskan untuk penyuburan kulit. Namun ia berfungsi sebagai 3M iaitu mencerah, melembap, menutup liang roma.Tiada lagi kulit kusam berlaku jika menggunakan produk ini kerana ia mempunyai NMF iaitu natural moisturizing factor. Dan kaya dengan Amino acid , Vitamin A, B, C, potassium dan niacin.

Tidak dinafikan lagi kebolehan kandungan Produk Essence Sebun Gel di dalam Zarraz Paramedical ini. Ia diformulakan bersama Witch Hazel & Wild Pansy merupakan cream siang dan malam sebagai serum rawatan tanpa mengeringkan atau mengelupaskan kulit. Ia merupakan gel yang sangat lembut dan bertindak mencairkan minyak keras dan atasi masalah jerawat. Oleh itu jika anda mempunyai masalah muka berminyak dan berjerawat, ia mampu diatasi dan dirawat menggunakan produk Essence Sebum Gel ini.
zarraz paramedical, essence sebum gel, rawatan mujarab jerawat, gel jerawat, skincare jerawat, skincare tanpa merkuri, produk kecantikan terbaik
Essence Sebum Gel
Selain itu, ia juga mampu mengecilkan liang roma terbuka. Seperti yang kita tahu, liang roma yang bersar menyebabkan kulit cepat berpeluh dan mengeluarkan minyak yang banyak sekaligus menggalakkan pertumbuhan jerawat. Istimewanya produk Essence Sebum Gel ini kerana mampu merawat masalah enzema dan Psoriasis. Ia juga merupakan anti allergic dan juga berfungsi sebagai 3M iaitu meredakan, menyejukkan dan menyembuhkan kerana ia kaya dengan Vitamin A, B, C, E & iron.

Selain itu, tidak dinafikan juga kebolehan kandungan Aleo Vera yang terdapat di dalam Stemcell Sleeping Gel iaitu salah satu produk Zarraz Paramedical yang digunakan pada waktu malam untuk rawatan bagi kulit yang bermasalah seperti jerawat, kulit sensitif, kulit terbakar, kegatalan kulit, dan bengkak.
zarraz paramedical, stemcell sleeping gel, night cream zarraz paramedical, rawatan jerawat zarraz paramedical, rawatan khas untuk jerawat, krim malam untuk masalah jerawat, kulit berjerawat
Stemcell Sleeping Gel
Seperti yang kita tahu, Aleo Vera merupakan satu-satunya tumbuhan yang mampu merawat radang jerawat, jerawat bernanah atau jerawat batu. Tumbuhan Aleo Vera ini mampu menghilangkan dan menyembuhkan bisa sengatan serangga atau penyengat. Selain Aleo Vera, Essence Night Cream ini juga diformulakan bersama Witch Hazel dan mampu seimbangkan pH level supaya minyak muka tidak keluar secara berlebihan. Produk ini juga kaya dengan Asid Amino, Vitamin A, C, F dan B12.

Produk yang seterusnya adalah Sun Protection SPF50 yang diformulakan bersama Buah Raspberry & Bunga Lili Putih. Ia merupakan produk pertahanan kulit untuk 500 minit di bawah cahaya Ultra Violet Matahari. Produk ini mampu memberikan 10 kali ganda anti-oxidant yang hebat berbanding buah tomato dan membuatkan kulit anda kelihatan 4 tahun lebih muda dari usia sebenar anda kerana mempunyai bahan Anthocyanins. Ia juga mampu memberikan pertumbuhan kulit baru, sangat berkesan menghilangkan frengkles atau pigmentasi tanpa sakit dan tanpa ada kesan buruk. Sangat kaya dengan Glycolic Asid & Ellargic Asid iaitu anti cancer.
zarraz paramedical, sun protection SPF50, produk utama rawatan jerawat, jerawat bernanah, jerawat batu, radang jerawat, produk 100% daripada bahan asli semulajadi
Sun Protection SPF50
Secara keseluruhannya, Produk Zarraz Paramedical ini merupakan:-
 • Pelembab kulit yang sangat baik.
 • Merawat jerawat / meredakan kulit terbakar dan iritasi serta merawat luka pada kulit.
 • Melembabkan kulit / mengekalkan elastisiti dan meningkatkan kelembutan pada kulit.
 • Anti-inflamasi iaitu ia berguna dalam rawatan memudarkan parut, kulit yang kasar, kusan dan kering.
 • Anti-oxidant yang hebat!!! Ia juga melindungi sel-sel kulit daripada cahaya ultraviolet, udara kotor dan elemen lain yang mana boleh merosakkan sel daripada radikal bebas. Menghalang daripada kanser kulit.
 • Anti-aging. Ia membantu supaya kulit kelihatan lebih muda melalui pengurangan garisan halus dan kedutan di wajah.
 • Sun protection & Sun Burn treatment. Vitamin E sangat baik kerana ia dapat melindungi lapisan kulit epidermis daripada awal supaya kulit tidak rosak apabila terdedah pada cahaya matahari. Harus pakai 20 minit sebelum keluar dari rumah supaya Vitamin E itu dapat menyerap ke dalam kulit.
 • Rawatan untuk penyakit kulit seperti psoriasis dan erythema (kulit menjadi merah, pedih, dan bersisik).
 • Rawatan untuk parut. Ia dapat memulihkan kulit yang terbakar dan parut hitam yang disebabkan oleh jerawat daripada terus menjadi teruk.
 • Memudarkan pigmentasi dan freckles.
 • Mengekalkan keseimbangan minyak semasa proses pembersihan (mencuci).
 • Menguatkan ketahanan kulit supaya tidak terus kehilangan air.
Harga 1 Set (5 Produk)
Hanya RM330

(Set Bio Nutricare + Essence Sebum Gel)
Adakah anda mempunyai masalah-masalah seperti berikut?
 •  Jerawat
 • Jeragat
 • Kulit Berkedut
 • Kanser Kulit
 • Penyakit Psoriasis
 • Kulit Berminyak
 • Liang Roma Besar
 • Wajah yang tidak bermaya
 • Radang Jerawat
 • Parut
 • Panau
 • Kulit Bersisik
 • Kulit Kering
 • Warna Kulit Gelap
 • Muka Kendur dan Tidak Tegang
 • Hitam di bawah mata (eye beg)
 •  Stretch Marks
 • Pigmentasi / Melasma
 •  Tona kulit tidak sekata
 • Enzema
 • Wajah tidak bersinar dan sebagainya

Jika ya, anda dinasihatkan agar menggunakan Produk Zarraz Paramedical ini Sekarang sebelum muka anda menjadi parah seperti ini.
Wajah yang Rosak disebabkan Jerawat
Zarraz Paramedical mempunyai 11 jenis produk penjagaan wajah yang bersesuaian dengan 6 jenis kulit dan masalah-masalah yang sering berlaku pada kulit wajah. Jangan takut untuk mencuba produk Zarraz Paramedical kerana ianya telah dikaji dan dibuat R & D selama lebih 2 tahun sebelum ianya dipasarkan dan telah diformulakan mengikut kesesuaian setiap jenis-jenis kulit.

Set Bio Nutricare + Essence Sebum Gel ini berfungsi untuk memperbaharui sel kulit, membunuh sel yang rosak, berpenyakit dan sel kanser. Kulit baru akan terhasil secara semulajadi apabila menggunakan Set ini. Ianya sangat sesuai untuk kulit yang berminyak, sensitif, kulit gabungan dan kulit bermasalah. Secara rumusannya, setiap kulit yang bermasalah seperti jerawat, jeragat, black head, white head, enzema, kanser dan lain-lain haruslah menggunakan Set ini untuk rawatan kulit terlebih dahulu. Set ini terdiri daripada Firming Cleanser (Pencuci), Refreshing Hydrating Lotion (Menyuburkan sel-sel kulit), Essence Sebum Gel (Pati Rawatan Kulit), Stemcell Sleeping Gel (Krim Malam untuk masalah kulit) dan Sun Protection SPF50 (Penjagaan utama kulit daripada sebarang masalah dan radikal bebas).

Cara Penggunaan:

1. Basahkan dan basuh wajah dengan air biasa kemudian sapukan Firming Cleanser di 5 titik point muka. Sapu dengan rata dan lebihkan pada tempat bermasalah seperti jerawat, jeragat dan lain-lain, kemudian biarkan selama 2 hingga 5 minit. Setelah rasa berangin, ambil air setitik dua dan gosok membulat ke atas, kemudian bilas dengan air. Boleh pakai 2 atau 3 kali sehari. Masalah kulit dapat diatasi dengan pemakaian Firming Cleanser ini.

2. Setelah wajah dikeringkan, ambil Essence Sebum Gel dan sapu pada kawasan berminyak, berjerawat, berjeragat, white head, black head, laing roma terbuka dll. Pakailah setiap kali selepas mencuci muka. Kesan permulaan hanya 1 ke 2 hari mungkin, anda akan merasa gatal bagi yang mengalami resdung atau pernah guna produk yang mempunyai bahan kimia. Dan ada juga yang merasa pedih bagi yang banyak sel mati kulit. Ini merupakan kesan penyembuhannya untuk bunuh bakteria. Kemudian anda akan rasa gian atau ketagih, rasa ingin selalu pakai sebab mungkin makin lama makin rasa sedap dan segar. Semua masalah akan dibuang tanpa pengelupasan.

3. Selepas itu, pakailah Sun Protection SPF50 (Sunblock) iaitu krim siang yang mampu untuk mencerahkan tanpa rasa berminyak. Sapu pada semua kawasan wajah dan lebihkan pada kawasan yang bermasalah iaitu jeragat, jerawat, dark eye ring, eye bag, parut, enzema, sensitif atau tempat celahan hitam yang sulit. Boleh digunakan 2 hingga 3 kali sehari. Pemakaian yang lebih kerap akan memberi kesan jerawat kecut, parut hilang dan glowing yang cepat.

4. Untuk penjagaan malam sahaja, pakailah Stemcell Sleeping Gel setelah wajah dicuci menggunakan Firming Cleanser dan Essence Sebum Gel. Krim malam ini menyeimbangkan pH level supaya minyak muka tidak keluar secara berlebihan.

Refreshing Hydrating Lotion akan digunakan sebelum Essence Sebum Gel hanya setelah jerawat di muka telah kering. Jika jerawat belum kering, adalah tidak diggalakkan menggunakan Refreshing Hydrating Lotion kerana ianya akan menyuburkan kulit dan menyebabkan pertumbuhan semula jerawat. Hanya gunakan Produk Refreshing Hydrating Lotion ini setelah masalah jerawat telah kering.
zarraz paramedical, set advanced bio renewal, rawatan mujarab untuk jerawat, rawatan terbaik jerawat, radang jerawat, masalah jerawat, jerawat batu, jerawat bernanah
Set Nio Nutricare + Essence Sebum Gel
Testimoni Pengguna Produk Zarraz Paramedical

Mengalami masalah kulit kronik tahap lima seperti yang disahkan oleh doktor pakar. Masalah kulit bermula daripada jerawat akibat resdung. Walaupun sudah mencuba pelbagai produk, hasilnya masalah kulit semakin teruk. Apabila berjumpa dengan doktor pakar, beliau mengesahkan bahawa selain daripada masalah kulit tersebut, terdapat juga masalah lain seperti jangkitan kuman. Muka semakin lama semakin membengkak serta mula bernanah dalam masa 2 minggu.

Setelah sebulan menggunakan produk Zarraz Paramedical


Mohd Azizol Bin Ghazali (26 Tahun)

Masalah: Mengalami masalah kulit kronik tahap lima seperti yang disahkan oleh doktor pakar. Masalah kulit bermula daripada jerawat akibat resdung. Walaupun sudah mencuba pelbagai produk, hasilnya masalah kulit semakin teruk. Apabila berjumpa dengan doktor pakar, beliau mengesahkan bahawa selain daripada masalah kulit tersebut, terdapat juga masalah lain seperti jangkitan kuman. Maka semakin lama semakin membengkak serta mula bernanah dalam masa 2 minggu.


Ahmad Sahrin Bin Hussin


Siapa kata lelaki tidak mementingkan kecantikan? Bagi saya, kecantikan adalah kesihatan. Saya hanya mempercayai produk Zarraz Paramedical kerana ia tidak mengandungi bahan kimia dan mempunyai Sun Protection SPF 50, membuatkan saya rasa selamat kerana kulit dilindungi 500 minit dari pancaran UV dengan hanya sekali pemakaian.Sue Hamzah

Kehebatan Produk Zarraz Paramedical amat berbeza dengan produk lain di pasaran luar sana. Setiap hari saya merasakan kulit mendapat nutrisi yang cukup . Kulit sentiasa terasa bersih,segar dan tegang seperti seolah-olah baru sahaja melakukan rawatan muka. Anda rugi tidak memakainya.


Norhasheikin Bt Omar

Saya memilih produk Zarraz Paramedical kerana sebagai wanita saya mementingkan kecantikan diri khasnya kecantikan muka untuk tampil yakin di khalayak ramai. Saya telah mencuba pelbagai produk sebelum ini tetapi kesan yang diperolehi hanya sementara. Harga mampu beli dan keberkesanan produk Zarraz Paramedical tidak dapat dinafikan banyak membantu kulit saya menjadi lebih cantik, halus dan lembut. Penggunaan rangkaian produk ini yang berterusan akan memberi kesan yang lebih positif untuk kulit muka anda secara semulajadi. Produk Zarraz Paramedical menampilkan anda tampak yakin dan elegan dengan kulit muka yang bersih dan berseri.Dr. Suraya Ariffin (49 Tahun)

Sebagai orang yang bertauliah di dalam bidang kesihatan, saya amat cerewet memilih produk kecantikan kerana tidak semua produk di pasaran boleh dipastikan keberkesanan dan menafaatnya. Oleh kerana itu, saya memilih Zarraz Paramedical kerana ia bukan sekadar produk kecantikan, sebaliknya mempunyai unsur-unsur penjagaan dan penyuburan kulit yang lembut namun berkesan. Yang paling penting, produk Zarraz Paramedical selamat digunakan secara berterusan tanpa sebarang kesan sampingan. Ia merupakan salah satu amalan luaran untuk kekal awet muda.Harga 1 Set (5 Produk)
Hanya RM330

(Set Bio Nutricare + Essence Sebum Gel)
Beauty is Responsibility

0 comments:

Post a Comment

Untuk sebarang persoalan, Sila hubungi talian 010-263 9329.

Anda digalakkan untuk terus menghubungi (Call @ SMS) talian tersebut untuk memudahkan pertanyaan anda boleh dijawab dengan pantas.

Jika anda meninggalkan komen di ruangan komen blog ini, mungkin persoalan anda lambat dijawab dan mungkin juga tidak sempat dijawab. Ini kerana kami tidak mempunyai masa yang banyak untuk melihat ruangan komen blog ini kerana terlalu sibuk dengan tempahan dan proses penghantaran kepada pelanggan kami yang tidak kurang dari 20 orang setiap hari.

Oleh itu, anda digalakkan untuk menghubungi terus talian 010-263 9329 atau tinggalkan sahaja komen atau Message anda di ruangan Facebook Kami di http://www.facebook.com/ZarrazParamedical. Sekian, Terima Kasih.