Thursday, 26 July 2012

MASA YANG SESUAI UNTUK MINUM AIR


Minum air sangat baik untuk tubuh badan kita. Tahukah anda bilakah masa yang paling sesuai untuk minum air?? Selain dari masa dahaga, adalah terbaik jika kita mengamalkan untuk minum air pada masa-masa tertentu. Mengikut kajian juga kita sebaiknya
minum 8 gelas air sehari.

Badan memerlukan air yang banyak kerana air meliputi sebahagian dalam tubuh kita. Kajian mengatakan waktu terbaik (selain daripada masa dahaga) untuk kita minum bagi keperluan tubuh adalah seperti berikut:-
masa yang sesuai untuk minum air, cara terbaik minum air, minum dengan cara yang betul, cara minum yang terbaik untuk kesihatan, petua minum yang terbaik, bila masa terbaik untuk minum

Fakta Kesihatan
Minum dua gelas air masak selepas bangun tidur. Ianya membantu mengaktifkan fungsi dan kecergasan organ dalaman.

Minum segelas air masak 30 minit sebelum makan. Ianya membantu proses penghadaman dan membuatkan perut lebih bersedia memberi ruang untuk kemasukan makanan.

Minum segelas air masak sebelum mandi. Ianya membantu pengaliran darah dan mengurangkan tekanan darah.

Minum segelas air masak sebelum tidur. Ianya dapat mengelakkan terkena strok dan serangan jantung ketika tidur.

Bagi yang tidak suka minum air mineral, Mulakan minum daripada sekarang. Kurangkan minuman manis bagi mencegah penyakit.
Beauty is Responsibility

0 comments:

Post a Comment

Untuk sebarang persoalan, Sila hubungi talian 010-263 9329.

Anda digalakkan untuk terus menghubungi (Call @ SMS) talian tersebut untuk memudahkan pertanyaan anda boleh dijawab dengan pantas.

Jika anda meninggalkan komen di ruangan komen blog ini, mungkin persoalan anda lambat dijawab dan mungkin juga tidak sempat dijawab. Ini kerana kami tidak mempunyai masa yang banyak untuk melihat ruangan komen blog ini kerana terlalu sibuk dengan tempahan dan proses penghantaran kepada pelanggan kami yang tidak kurang dari 20 orang setiap hari.

Oleh itu, anda digalakkan untuk menghubungi terus talian 010-263 9329 atau tinggalkan sahaja komen atau Message anda di ruangan Facebook Kami di http://www.facebook.com/ZarrazParamedical. Sekian, Terima Kasih.