Saturday, 4 August 2012

10 RAHSIA WAJAH CANTIK REMAJA KOREA

Kebanyakan produk kecantikan yang bermanfaat untuk melembabkan dan menyihatkan kulit terbuat dari bahan-bahan yang terdapat di alam semulajadi. Oleh karena itu, mengapa tidak terus mengambil dari sumbernya saja jika ingin mendapatkan kulit sihat seperti yang diinginkan?

Berikut ini 10 cara mudah mendapatkan kulit wajah yang sihat dengan bahan alami, seperti yang dikutip:

1. Tepuk wajah kain yang dibasahi dengan air hangat untuk membuka pori-pori. Kemudian oleskan madu pada wajah dan diamkan selama 15 hingga 30 minit. Bilas dengan air hangat, kemudian tepuk-tepuk wajah dengan kain yang dibasahi air dingin.

2. Buatlah masker dengan kuning telur mentah. Aplikasikan kuning telur pada wajah dan leher, diamkan selama 30 menit, bilas dengan air dingin.
facial treatment, masker dengan kunig telur mentah, masker telur, rahsia kulit cantik dan muda, facial treatment for anti aging, facial for acne, rahsia awet muda, cara kekalkan kulit muda dan cantik,

3. Anda juga boleh membuat masker dengan putih telur. Sapukan putih telur pada wajah dan biarkan hingga putih telur mengering di wajah, kemudian baru Anda hangatkan.

4. Untuk cara yang lebih mudah, Anda boleh menggunakan anggur. Cukup potong sebuah anggur menjadi dua, kemudian oleskan isinya pada wajah. Ratakan dan biarkan seketika. Kemudian bilas dengan air sejuk.

5. Tumbuk pisang yang sudah terlalu matang hingga halus, kemudian oleskan keseluruh wajah. Biarkan selama 15 hingga 30 minit, kemudian bilas dengan air suam.

6. Yogurt tanpa rasa juga boleh digunakan untuk menyegarkan dan melembabkan wajah. Oleskan yogurt pada wajah dan diamkan selama 15 hingga 20 minit sebelum dibilas dengan air dingin.
Yogurt, minuman yogurt, strawberry masker, masker yogurt, minuman yogurt, yogurt sedap, facial treatment using yogurt, petua awet muda, petua kulit cantik dan gebu tanpa pil, kecantikan semulajadi, sihat cantik dan gebu,
Yogurt
7. Jika Anda memiliki bibir yang pecah-pecah, oleskan minyak zaitun sebelum tidur. Biarkan semalaman dan anda mendapati bibir lebih lembab dikeesokan harinya.
8. Hancurkan alpukat lalu oleskan pada wajah. Biarkan selama 10 minit, kemudian bilas dengan air dingin. Alpukat baik untuk kesehatan dan keremajaan kulit.

9. Siapkan susu pada sebuah wadah, kemudian sedikit celupkan cotton bud atau kapas dan terapkan pada wajah. Biarkan hingga anda merasa kulit wajah jadi lebih kencang dan bersihkan dengan air hangat. Rasakan kulit wajah menjadi lebih lembut.
susu untuk kesihatan, susu segar, facial guna susu, petua kulit halus dan cantik, petua kulit bebas jerawat, petua awet muda walaupun telah berkahwin, petua kulit cantik seperti artis, cara artis menjaga kulit
Susu Segar

10. Gunakan baking soda untuk mengangkat kulit mati dengan mencampurkannya dengan cleanser harian Anda.

0 comments:

Post a Comment

Untuk sebarang persoalan, Sila hubungi talian 010-263 9329.

Anda digalakkan untuk terus menghubungi (Call @ SMS) talian tersebut untuk memudahkan pertanyaan anda boleh dijawab dengan pantas.

Jika anda meninggalkan komen di ruangan komen blog ini, mungkin persoalan anda lambat dijawab dan mungkin juga tidak sempat dijawab. Ini kerana kami tidak mempunyai masa yang banyak untuk melihat ruangan komen blog ini kerana terlalu sibuk dengan tempahan dan proses penghantaran kepada pelanggan kami yang tidak kurang dari 20 orang setiap hari.

Oleh itu, anda digalakkan untuk menghubungi terus talian 010-263 9329 atau tinggalkan sahaja komen atau Message anda di ruangan Facebook Kami di http://www.facebook.com/ZarrazParamedical. Sekian, Terima Kasih.