Friday, 14 December 2012

8 PETUA MENGATASI MASALAH KULIT MUKA BERMINYAK


Assalamualaikum & salam sejatera. Terima kasih kerana sentiasa bersama blog Zarraz paramedical untuk mendapatkan petua-petua kesihatan dan kecantikan. Semoga anda sihat dan ceria selalu bersama insan tersayang.

Petua yang akan saya kongsikan hari ini adalah petua mengenai masalah kulit muka berminyak. Pasti ramai di luar sana ada masalah kulit muka berminyak sehingga mekap susah nak kekal bukan. Selain itu, kebanyakkan penguna yang mempunyai kulit muka berminyak ini mempunyai masalah wajah seperti jerawat yang banyak, muka kelihatan berkilat, bedak bertompok dan melekit.
zarrazparamedical, masalah muka berminyak, bagaimana hilangkan minyak muka, petua kurangkan muka berminyak, petua mekap kekal lama,
Muka Berminyak
Ini menimbulkan ketidakselesaan kepada kita. Bagi kulit muka jenis ini, anda dinasihatkan supaya
tidak memakai pelembab dengan kerap kerana ia akan menyebabkan kulit menjadi lagi berkilat dan berminyak, selain itu muka juga menjadi bertompok-tompok apabila memakai bedak.

Di sini saya kongsikan 8 petua mengatasi masalah kulit muka berminyak ini. Jom baca petua-petua ini.

8 petua Mengatasi Masalah Kulit Muka Berminyak:-

1). Elakkan memakai alas bedak jenis cecair agar kulit muka tidak bertompok-tompok.

2). Produk yang bersesuaian adalah mencuci muka dengan pembersih muka dari jenis gel atau cleanser yang mampu meresap sehingga ke lapisan dermis kulit (kulit mempunyai 7 laspisan). Jika anda menghadapai masalah ini, saya cadangkan agar anda menggunakan pencuci muka Firming Cleanser daripada Zarraz Paramedical kerana ianya sangat baik dan mampu meresap sehinggan ke lapisan terakhir dermis kulit. Ianya juga sangat sejuk dan mampu menarik kotoran-kotoran yang terdapat dalam setiap lapisan kulit.

3). Elakkan menggunakan sebarang penyegar, pelembab atau toner. Kerana penyegar atau pelembab ini mengaktifkan lagi lapisan kalenjer minyak kulit anda dan menghasilkan minyak muka yang banyak.

4). Gunakan Essence Sebum Gel daripada Zarraz Paramedical. Essence Sebum Gel ini dirumus khas untuk menyingkiran dan menguraikan minyak wajah. Malasah minyak wajah boleh diatasi dalam masa kurang dari  minggu dengan penggunaan Essence Sebum Gel ini.

5). Pada waktu malam gunakan Stemcell Sleeping Gel daripada Zarraz Paramedical. Stemcell Sleeping Gel ini berfungsi menyeimbangkan level pH kulit anda. Jika kulit terlalu berminyak makan Stemcell Sleeping Gel ini akan bertindak mengurangkan pengeluaran minyak pada kalenjer minyak kulit. Dan jika kulit kering, Stemcell Sleeping Gel ini akan menghasilkan kelembapan yang secukupnya pada kulit wajah.

6). Gunakan Sun Protection SPF50 untuk menghasilkan tona kulit yang sekata. Sun Protection SPF50 ini sangat baik kerana ianya memberikan keseimbangan pada tona kulit selain daripada ianya melindungi kulit daripada segala radikal-radikal bebas, UVA mahupun UVB. Setakat ini hanya Zarraz Paramedical yang mengeluarkan sun block pada kadar perlindungan yang tinggi iaitu SPF50 yang mana mampu bertahan selama 500 minit di bawah pancaran cahaya matahari.

7). Lakukan rawatan muka di pusat kecantikkan sekali sebulan agar kulit muka di rawat dengan lebih terperinci oleh pakar kecantikan.

8). Kurangkan memakan makanan dari jenis kekacang, lemak, coklat dan makanan yang bergoreng.

Untuk kali ini, hanya ini sahaja petua yang saya kongsikan. Nantikan petua yang akan saya kongsikan di lain hari. Semua petua ini memberikan manfaat dan harapan baru kepada anda.

Untuk medapatkan produk muka sila klik pada gambar di bawah ini.
zarraz paramedical, firming cleanser, sun protection spf50, stemcell sleeping gel, essence sebum gel, calming cleansing milk, set rawatan muka berminyak, set rawatan jerawat, bagaimana mengatasi muka berminyak, wajah berminyak

Beauty is Responsibility

0 comments:

Post a Comment

Untuk sebarang persoalan, Sila hubungi talian 010-263 9329.

Anda digalakkan untuk terus menghubungi (Call @ SMS) talian tersebut untuk memudahkan pertanyaan anda boleh dijawab dengan pantas.

Jika anda meninggalkan komen di ruangan komen blog ini, mungkin persoalan anda lambat dijawab dan mungkin juga tidak sempat dijawab. Ini kerana kami tidak mempunyai masa yang banyak untuk melihat ruangan komen blog ini kerana terlalu sibuk dengan tempahan dan proses penghantaran kepada pelanggan kami yang tidak kurang dari 20 orang setiap hari.

Oleh itu, anda digalakkan untuk menghubungi terus talian 010-263 9329 atau tinggalkan sahaja komen atau Message anda di ruangan Facebook Kami di http://www.facebook.com/ZarrazParamedical. Sekian, Terima Kasih.