Sunday, 27 January 2013

Cara Memilih Pelembab (Toner) Terbaik


Kebanyakan orang beranggapan bahawa Toner adalah pembersih kedua wajah setelah wajah dicuci dengan pencuci muka. Sebenarnya toner merupakan penyegar wajah setelah wajah dibersihkan. Malah bukan itu, sebenarnya banyak manfaat dan kebaikan dalam penggunaan toner ini.
zarraz paramedical, pelembab muka terbaik, toner muka terbaik, pelembab semulajadi

Toner berfungsi untuk menyegarkan
kembali wajah anda setelah anda membersihkannya.
Jika anda menggunakan sabun atau pencuci muka yang mempunyai buih, kulit wajah menjadi kering. Oleh sebab itu, toner sangat penting digunakan untuk menjaga kesegaran kulit.

Fungsi lain toner adalah untuk mengecilkan pori-pori yang terbuka saat membersihkan wajah. Pori-pori yang tetap terbuka, jika tidak ditutup dapat menimbulkan berbagai masalah di wajah seperti jerawat, jerawat, pori-pori tebuka, whitehead, blackhead dan sebagainya. Ini kerana pori-pori yang terbuka semasa mencuci muka mudah untuk dimasuki debu atau ketoran dan akan terkumpul / tersumbat dalam pori-pori kulit.
Setelah toner dipakai, anda akan merasa segar dan kulit siap untuk dilembabkan.
Jika kita memakai toner maka cream yang diaplikasikan ke kulit wajah akan lebih cepat meresap, dibandingkan dengan tidak memakai toner.

Toner atau penyegar berfungsi untuk membantu menghilangkan bintik hitam selain menyegar dan menghaluskan kulit wajah.

Selain dirumus untuk mengecilkan pori dan mendinginkan kulit wajah. Fungsi toner juga adalah untuk membersihkan kulit wajah dan ianya dapat meresap jauh ke dalam lapisan dermis kulit, mengecilkan pori-pori kulit dan menambahkan kelembutan kulit wajah.
Ramai orang yang tersalah memilih Toner ini. Mereka beranggapan bahawa toner perlu diletakkan pada kapas kemudian disapu kuat-kuat pada kulit muka untuk tujuan pembersihan kedua kulit selepas dicuci.

Cara ini adalah salah terutamanya pada muka yang berminyak, berjerawat, kulit sensitif dan senang naik jerawat. Kerana ianya akan menambahkan lagi iritasi kulit. Kita haruslah memilih toner yang tidak perlu menggunakan kapas. Bermaksud toner ini berbentuk lotion cair yang hanya perlu diletakkan pada tangan dan dap dap sahaja pada kulit wajah.

Toner terbaik yang saya sarankan kepada anda adalah Refreshing Hydrating Lotion daripada Zarraz Paramedical. Yang mana toner ini bukanlah sejenis cecair biasa, namun toner ini berbentuk lotion cair yang mampu memberikan kulit anda lembab dan gebu sepanjang masa.

Refreshing Hydrating Lotion
 • Diformulakan dengan bahan utama bersama Buah Peach & Soy Protein.
 • Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit tanpa mengira umur.
 • Merupakan losyen unik yang kompleks, mengandungi 10 jenis ekstrak tumbuhan untuk memberikan ketenangan pada kulit, membantu menyegarkan kulit yang lesu dan menambah kelembapan pada kulit.
 • Juga bertindak menutup liang roma, mecegah kedutan dan membuatkan kulit terasa segat. Ini adalah formulasi yang sangat baik untuk semua jenis kulit.


Kelebihan utama & Ciri-ciri produk:-
 • Mengandungi Asid Amino dan Niacin untuk kesuburan kulit agar sentiasa kelihatan segar.
 • Anti-bakteria dan anti-oksidan yang tinggi.
 • Kandungan antioksidan mampu menghalang radikal bebas ke atas wajah & mencegah penuaan.
 • Menanggalkan sel kulit mati dan memperbaharui sel kulit baru.
 • Mencerahkan kulit gelap & mengecilkan pori-pori wajah.
 • Mengatasi kulit kusam dan menghaluskan kulit.
 • Bahan semulajadi untuk memutih dan melembabkan kulit.
 • Mengekalkan kelembapan kulit.
 • Menjadikan kulit kekal lembab dan gebu sepanjang hari.

100% Jaminan Berkesan dalam tempoh 3 hari pemakaian.
100% Daripada Bahan Semulajadi.
100% Tanpa Bahan Kimia.
100% Selamat Digunakan

Harga
RM70 (E.M), RM76 (S.S)
zarraz paramedical, pembelian produk zarraz paramedical, pengedar online zarraz, produk kecantikan semulajadi, skincare semulajadi
Beauty is Responsibility

0 comments:

Post a Comment

Untuk sebarang persoalan, Sila hubungi talian 010-263 9329.

Anda digalakkan untuk terus menghubungi (Call @ SMS) talian tersebut untuk memudahkan pertanyaan anda boleh dijawab dengan pantas.

Jika anda meninggalkan komen di ruangan komen blog ini, mungkin persoalan anda lambat dijawab dan mungkin juga tidak sempat dijawab. Ini kerana kami tidak mempunyai masa yang banyak untuk melihat ruangan komen blog ini kerana terlalu sibuk dengan tempahan dan proses penghantaran kepada pelanggan kami yang tidak kurang dari 20 orang setiap hari.

Oleh itu, anda digalakkan untuk menghubungi terus talian 010-263 9329 atau tinggalkan sahaja komen atau Message anda di ruangan Facebook Kami di http://www.facebook.com/ZarrazParamedical. Sekian, Terima Kasih.