Friday, 8 February 2013

Kisah Sedih Sahabatku >> Ditinggal Kekasih Tercinta Kerana Jerawat Kronik


Kisah pilu rakan saya ini ingin saya kongsikan kepada anda semua. Yang mana, sewaktu bejumpa dengan beliau nampak kemurungan diwajah insan yang dulunya ceria dengan gelak dan tawa.
masalah jerawat azizol, rawatan masalah jerawat, skincare terbaik untuk masalah jerawat, cara mengatasi masalah jerawat, zarraz paramedical, masalah jerawat badan, punca masalah jerawat, bagaimana menghilangkan jerawat

Memulakan cerita beliau yang dikenali dengan nama Azizol berasal dari Terengganu dengan nada yang perlahan menyatakan yang beliau hampir putus harapan untuk berdepan dengan masyarakat dengan
apa yang dialaminya.

zarraz paramedical, masalah jerawat azizol, punca masalah jerawat, masalah jerawat bernanah, masalah jerawat pasir, konsultasi masalah jerawat, tips menghilangkan jerawat

Sewaktu berjumpa dengan Azizol dengan wajah sebegini membuatkan saya ingin bertanya kepada beliau apa punca sebenar yang menyebabkan  wajah beliau jadi sebegitu. Jerawat dimuka beliau amat teruk dengan hampir seluruh muka Azizol dipenuhi jerawat yang bernanah. Bukan itu sahaja di belakang badan juga dipenuhi dengan jerawat bernanah.

Bukan sekadar jerawat yang biasa kita lihat malahan jerawat ini juga mengeluarkan bau nanah hanyir yang boleh menyebabkan orang yang duduk berhampiran merasa tidak selesa.

Apa tidaknya sewaktu berbual panjang bersama Azizol kelihatan cecair kuning yang meleleh dari pipi beliau. Cecair itu bukanlah air mata beliau tetapi adalah cecair nanah yang keluar sendirinya ketika bertutur.

Begitulah derita yang dialami insan ini sehinggakan susah untuk bercakap kerana setiap kali beliau membuka mulut, nanah jerawat akan memercik pecah. Gambar-gambar ini adalah ihsan dari Azizol sendiri yang ingin berkongsi dengan semua dengan masalah yang dihadapi beliau.

Saya dengan spontan bertanya "macam boleh jadi macam ni?" Menurut Azizol kisah ngeri beliau ini bermula dengan hanya  beberapa jerawat yang tumbuh dimuka beliau. Tabiat memicit jerawat menggunakan kuku adalah punca kepada masalah serius yang melanda anak muda ini. Ini kerana sebenarnya tanpa kita sedari terdapat bakteria berbahaya dibawah kuku kita yang boleh menyebabkan jangkitan kuman. 

zarraz paramedical, masalah jerawat azizol, cara menghilangkan jerawat, rawatan untuk jerawat, rawatan jerawat resdung, rawatan parut jerawat, rawatan tradisional jerawat

Ini semuanya berlaku dalam masa yang sangat pantas. Mana tidaknya dalam masa hanya dua minggu  jerawat yang disangka berpunca dari masalah resdung memenuhi wajah beliau. Azizol sudah mula bersa gusar dengan masalah ini dan tanpa berlengah terus berjumpa dengan doktor untuk bertanyakan masalah belaiu ini.

Pada mulanya doktor memberitahu ini berpunca dari masalah resdung dan memberikan ubat untuk dimakan dan disapukan pada wajah belaiu. Tetapi masalah beliau tidak juga selesai dengan ubat tersebut. Kerana itu jugalah beliau membuat keputusan berjumpa dengan pakar kulit untuk mengesahkan masalah sebenar beliau.

Setelah berjumpa dengan pakar kulit. Runtuh hati beliau mendengar keputusan yang diberikan doktor pakar kulit bahawasanya jerawat yang disangkakan berpunca dari resdung berlarutan menjadi kanser kulit. Dan yang paling tidak disangka kanser kulit beliau berada pada tahap yang merbahaya.
AZIZOL DISAHKAN OLEH PAKAR KULIT MENGHIDAP KANSER KULIT TAHAP 5.


MasyaAllah, ketika itu hanya Allah yang tahu perasaan beliau.

Pada ketika itu degupan jantung menjadi semakin kencang, perasaan bercampur-baur. Terbayang wajah insan-insan tersayang tatkala berita diberikan kepadanya yang disahkan menghidap kanser kulit tahap 5.

Hati siapa yang tidak runtuh apabila mendapat keputusan sedemikian. Bukan setakat itu sahaja, malah lebih menyayat hati lagi apabila orang yang diharapkan dapat memberikan semangat dikala  dilanda derita angkat kaki.

Orang yang dimaksudkan ialah kekasih beliau yang tergamak memperlakukan sedemikian kepada beliau disebabkan wajahnya yang dipenuhi jerawat bernanah. Pada mulanya beliau tidak dapat menerima hakikat tersebut namun beliau tetap menguatkan semangat dengan bantuan kawan-kawan terdekat dan juga kaum keluarga serta memohon pertolongan dari Allah.

Segala usaha dilakukan untuk mengubati masalah yang Azizol hadapi, dari doktor pakar hinggalah ke dukun-dukun kampung, namum masalah tiada penghujung.

Hinggakan beliau merasakan sudah berputus asa dalam usaha merawat masalah beliau. Dalam pada itu segelintir kawan ditempat kerja Azizol juga turut menjauhkan diri dari beliau kerna bau yang kurang menyenangkan sehingga menyebabkan beliau mengambil keputusan untuk bercuti tanpa gaji.

Sehinggalah pada hari saya bertemu dengan Azizol yang diperkenalkan oleh teman beliau untuk mendapatkan konsultasi kulit yang mana beliau diberitahu oleh rakan beliau tentang satu produk yang bebas bahan kimia yang mampu merawat kulit bermasalah.

Setelah Azizol diperiksa oleh Puan Ima Zara pengasas Zarraz Paramedical, memang benarlah masalah yang dihadapi beliau sangatlah parah. Atas rasa tanggungjawab terhadap masalah ini pihak Zarraz Paramedical memutuskan untuk memberikan rawatan intensif kepada Azizol disamping membekalkan set rawatan dirumah kepadanya.

Hari berganti hari, genap seminggu Azizol menggunakan Essence Sebum Gel, jerawat bernanah mula mengering dan tiada pertambahan jerawat yang baru. Masuk minggu kedua pada har ke 14 keseluruhan jerawat dimuka beliau telah kering dengan petunjuk positif dimana bengkak dimuka beliau sudah hilang.

Bengkak inilah yang menampakkan muka Azizol seolah-olah  gemuk sedangkan beliau seorang yang kurus tubuh badannya.

Setiap minggu Azizol akan datang ke Zarraz Spa untuk mendapatkan konsultasi dari Puan Ima Zara dan dibekalkan dengan produk secukupnya untuk rawatan beliau.

Genap 22 hari Azizol menggunakan produk Zarraz Paramedical, transformasi berlaku pada beliau yang mana wajahnya sudah  hampir tiada jerawat dan hanya tinggalan parut-parut jerawat lama. Jerawat yang aktif juga semakin sedikit bilangannya.zarraz paramedical, masalah jerawat azizol, rawatan jerawat muka, cara menghilangkan jerawat, rawatan jerawat resdung, rawatan untuk jerawat, rawatan laser jerawat, rawatan parut jerawat, rawatan jerawat batu, rawatan tradisional jerawat,tips masalah jerawat

Pada ketika ditemui, senyuman terukir diwajah anak muda ini ternyata amat berpuas hati dengan hasil yang diperolehi dengan menggunakan produk Zarraz Paramedical.

Inilah perubahan yang berlaku pada Azizul genap 22 hari menggunakan produk dari Zarraz Paramedical. Alhamdulillah berkat kesabaran dan juga usaha yang tidak kenal erti jemu membuahkan hasil yang mampu menyelamatkan nyawa beliau.

zarraz paramedical, ditinggal kekasih kerana jerawat, cara mengatasi kulit sensitif, produk untuk kulit sensitif, cara merawat kulit sensitif, cara menghilangkan bekas jerawat, ubat kulit sensitif

Kami di Zarraz Paramedical amat gembira dengan perubahan yg berlaku pada Azizol dan membuktikan keberkesanan produk Zarraz Paramedical dan menepati piawaian untuk membantu menyembuhkan masalah jerawat yang serius. Bukan sekadar jerawat malahan masalah kulit yang amat serius seperti Azizol juga dapat dipulihkan.

Jadi kepada rakan-rakan diluar sana yang mungkin ada masalah yang seperti ini ayuh tampil bersemuka dengan kami. Kami pihak Zarraz Paramedical akan sedaya upaya memastikan anda juga mendapat hasil yang anda inginkan dalam ertikata lain sembuh seperti sedia kala.

Keistimewaan yang anda perolehi apabila menggunakan Produk Zarraz Paramedical ini:-
1. Cosultation kulit yang berterusan akan diberi secara PERCUMA.
2. Kulit wajah menjadi cantik, gebu dan lembut selembut sutera.
3. Anda berhak bertanya apa sahaja soalan mengenai kulit dan segala persoalan anda akan dijawab oleh pakar kecantikan kulit Zarraz Paramedical.
zarraz paramedical, produk kecantikan yang terbaik

0 comments:

Post a comment

Untuk sebarang persoalan, Sila hubungi talian 010-263 9329.

Anda digalakkan untuk terus menghubungi (Call @ SMS) talian tersebut untuk memudahkan pertanyaan anda boleh dijawab dengan pantas.

Jika anda meninggalkan komen di ruangan komen blog ini, mungkin persoalan anda lambat dijawab dan mungkin juga tidak sempat dijawab. Ini kerana kami tidak mempunyai masa yang banyak untuk melihat ruangan komen blog ini kerana terlalu sibuk dengan tempahan dan proses penghantaran kepada pelanggan kami yang tidak kurang dari 20 orang setiap hari.

Oleh itu, anda digalakkan untuk menghubungi terus talian 010-263 9329 atau tinggalkan sahaja komen atau Message anda di ruangan Facebook Kami di http://www.facebook.com/ZarrazParamedical. Sekian, Terima Kasih.