Thursday, 7 March 2013

Penyelesaian Masalah Kulit Sensitif & Berjerawat


Pada umumnya kulit yang sensitif adalah kulit yang kulit nipis dengan kapilari dibawah lapisan kulit.  Gejalanya seperti mudah iritasi dan berjerawat, gatal, kemerahan dan kering. Ketika terkena perubahan suhu, kulit sensitif dengan mudah akan menjadi merah.
masalah kulit sensitif, zarraz paramedical, stokis zarraz di melaka, stokis zarraz di johor, zarraz di seremban
Masalah Kulit Sensitif
Kulit sensitif mudah ditumbuhi jerawat, gatal dan menjadi merah apabila terkena kotoran, debu, radikal-radikal bebas atau
ketika menggunakan produk kecantikan yang mengandungi bahan bertekstur kasar.

Sebelum merawat masalah kulit sensitif ini, adalah lebih elok jika kita tahu apakah penyebab atau faktor-faktor kulit menjadi sensitif.

Faktor Masalah Kulit Sensitif


Antara sebab kulit menjadi sensitif adalah seperti yang berikut:-

1. Penggunaan produk Kecantikan yang salah.
Penggunaan produk kecantikan yang mengandungi bahan Merkuri atau Hidrokuinon atau Bahan kimia di dalam kandungan sesetengah produk kecantikan, mengakibatkan hakisan pada kulit perlindungan (acid mantle). Ia menipiskan lapisan kulit sehingga urat-urat kapilari merah pada sekitar wajah akan timbul. Ini menunjukkan kulit kita telah menjadi sensitif.

kosmetik terlarang, kosmetik merbahaya, pengedar zarraz di kuantan pahang, stokis zarraz di shah alam, pengedar zarraz di shah alam
Wanita Derita Wajah Menggerut & Bernanah akibat Hidrokuinon

Merkuri & hidrokuinon adalah tergolong dalam agen pengelupasan. Kulit yang mengelupas akan menipis sehingga lapisan asid mantel yang berfungsi untuk menghasilkan sel-sel baru tidak lagi berfungsi. Dan akibatnya kulit akan menjadi sangat sensitif dan kemerahan kerana lapisan perlindungan epidermis telah terhakis.

Oleh itu, hindari dari penggunaan kosmetik yang mempunyai unsur pengelupasan dan produk yang menutup pori-pori dan mengakibatkan kelenjar minyak tidak berfungsi dengan baik. Apabila tidak sesuai dengan produk kosmetik tertentu, kulit sensitif dengan mudah akan teriritasi dan membuatnya menjadi lebih buruk.

2. Pancaran sinaran UV matahari.
Pada saat kulit terbakar dengan matahari, pembentukan struktur kolagen pada kulit menjadi tidak sempurna, begitu juga dengan pigmen dan melanin kulit yang membuat proses penuaan terjadi lebih awal sehingga kulit menjadi sensitif.

3. Allergi atau alahan pada sesetengah makanan.
Sensitiviti kulit sering kali muncul pada saat kita memakan bahan makanan yang tertentu. Keadaan ini ditunjukkan apabila adanya penolakan tubuh atau alergi terhadap makanan tersebut. Misalnya, makanan pedas, makanan laut, coklat, cuka, kafein, atau alkohol.

4. Perubahan suhu cuaca.
Perubahan cuaca yang ekstrim juga dapat mempengaruhi kadar minyak yang dihasilkan sehingga menyebabkan kulit sensitif. Biasanya sering belaku bagi mereka yang selalu ke luar Negara.

Perpindahan iklim cuaca yang sangat berbeza dapat membuatkan kulit menjadi sensitif apabila kulit kita tidak dapat menahan perubahan cuaca yang ekstrem hingga mengakibatkan kesihatan kulit terjejas.

Kulit yang terdedah dengan aircond  juga menjadi punya kulit menjadi kering, gatal dan sensitif.

5. KeturunanKulit sensitif biasa dikaitkan faktor genetik/ keturunan. Terutama jika salah satu anggota keluarga memiliki ekzema, dermatitis atau psoriasis.

6. Pewarna dan wangianProduk kecantikan yang mengandung pewarna dan wangian menjadikan alahan kepada kulit dan menyebabkan keadaan kulit semakin buruk dan sensitif.

7. Pola makan yang tidak bagus.
Kekurangan nutrisi penting dan tidak cukup cairan di dalam tubuh dapat mengeringkan kulit, sehingga paras sensitiviti meningkat.

8. Ketidakseimbangan Hormon
Kulit sering menjadi sensitif selama tempoh kehamilan, ketika  stress dan pertambahan usia.

Penyelesaian Masalah Kulit Sensitif


Jika anda menghadapi masalah kulit sensitif, adalah dinasihatkan agar cepat-cepatlah menghubungi Pakar Perunding Kecantikan atau pengedar Produk Zarraz Paramedical untuk mendapatkan produk mujarab ini sebelum sensitif kulit anda menjadi semakin serius.

Ini kerana, hanya Produk Zarraz Paramedical sahaja yang mampu mengatasi atau merawat masalah kulit sensitif ini. Zarraz Paramedical merupakan produk buatan Malaysia namun bahan-bahan kandungannya diimport dari Switzerland dan Francis. Produk yang mendapat kelulusan JAKIM Halal, KKM & GMP untuk pengilangan yang terbaik.

Zarraz Paramedical juga menekankan mutu kualiti produk yang tinggi, yang mana semua produk Zarraz Paramedical mengamalkan 100% asli dari pati tumbuhan semulajadi yang memberikan kesan terbaik untuk kesihatan dan kecantikan. Sangat bermutu tinggi dan dijamin setiap masalah wajah akan sembuh apabila menggunakan produk Zarraz Paramedical ini dengan kaedah yang betul.

Setiap Produk Zarraz Paramedical merupakan produk Rawatan SPA namun telah dipackagingkan dan dipasarkan supaya setiap orang tidak mampu pergi ke SPA dapat menggunakan produk ini. Oleh itu, dengan menggunakan Skincare Zarraz Paramedical ini, sama seperti anda membuat rawatan di SPA setaip hari.

Untuk masalah kulit sensitif dan berjerawat, produk yang perlu digunakan adalah seperti yang berikut:-
1. Calming Cleansing Milk
2. Essence Sebum Gel
3. Sun Protection SPF501.   Calming Cleansing Milk


masalah kulit sensitif dan berjerawat, pengedar zarraz di kawasan sri rampai, pengedar zarraz di sarawak, produk zarraz paramedicalProduk Calming Cleansing Milk adalah produk paling utama bagi masalah kulit sensitif. Anda haruslah menggunakan pencuci susu ini setiap kali mencuci muka dan adalah sangat dilarang untuk menggunakan air suam ketika membasuh muka. Pastikan sentiasa menggunakan air sejuk (air paip) semasa membasuh muka.

Pencuci susu yang bertekstur sangat lembut ini mampu melegakan iritasi dan sensitiviti kulit. Fungsi dan ciri-ciri utama produk ini adalah seperti yang berikut:-
 • Diformulakan dengan bahan utama bersama Licorice & Ginkgo Biloba Extract
 • Sesuai digunakan bagi mereka yang mempunyai jenis kulit sensitif, masalah eczema dan untuk cucian solekan.
 • Sejenis pembersih susu semulajadi dengan grade tertinggi berasaskan akar manis dan ekstrak ginkgo biloba. Membantu membersihkan wajah dari debu dan kekotoran tanpa member kesan kepada tahap kelmbutan kulit.
 • Boleh digunakan untuk membersihkan mekap. Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit yang sensitif dan mengalami eczema.

Kelebihan utama & Ciri-ciri produk:-
 • Meredakan dan menguatkan system pertahanan kulit.
 • Mengecutkan eczema, psoriasis dan masalah penyakit kurap.
 • Pencuci solekan yang lembut

2.   Essence Sebum Gel


Rawatan masalah jerawat dan sensitif, produk untuk kulit sensitif, stokis zarraz paramedical di kuantan, stokis zarraz di johor, stokis zarraz di serembanBiasanya kulit yang sensitif ini sentiasa diiringi dengan masalah jerawat teruk. Untuk penyelesaian masalah jerawat ini, Produk Essence Sebum Gel merupakan produk tunggal yang belum ada lagi di pasaran lain yang mampu merawat masalah jerawat dengan selamat dan paling berkesan dan sangat dijamin.

Bagi sesiapa yang menghadapi masalah jerawat, cubalah untuk menggunakan Essence Sebum Gel ini. Kebaikkan dan keberkesanannya tidak mampu diucapkan dengan kata-kata atau testimoni bergambar. Hanya apabila anda mencubanya sendiri kemudian anda tahu bagaimana bagusnya produk Essence Sebum Gel ini.

Fungsi dan ciri-ciri utama Essence Sebum Gel adalah seperti yang berikut:-
 • Diformulakan dengan bahan utama bersama Witch Hazel & Wild Pansy.
 • Sesuai digunakan untuk jenis kulit berminyak, berjerawat, dan kombinasi yang mana kawasan T-Zone adalah berminyak manakala bahagian pipi pula kering.
 • Formula phyto bio-kejuruteraan gel yang sesuai untuk semua kenis kulit yang dapat mengurangkan bintik hitam, dan jerawat pada bahagian kulit yang terjejas tanpa kesan menyakitkan.
 • Penyelenggaraan gel harian ini juga mengurangkan rembesan minyak, menutup liang roma, member perubahan jelas juga menghasilkan kulit yang licin serta memberikan hasil yang ketara di dalam 10 hari pemakaian.

Kelebihan utama & Ciri-ciri produk:-
 • Mengawal dan menghilangkan bintik hitam dan putih secara semulajadi tanpa perlu memicit.
 • Menyembuhkan kulit bermasalah kesan dari bahan kimia dan jerawat.

3 kesan penyembuhan yang mungkin akan dialami ketika mula-mula menggunakan produk ini iaitu:-
 • Pedih ~ Fasa membunuh bakteria.
 • Gatal ~ Fasa merawat resdung
 • Berangin ~ Fasa penyembuhan


3.   Sun Protection SPF50Rawatan masalah kulit sensitif, sun protection SPF50, stokis zarraz paramedical di penang, pengedar zarraz di kota bahruAdalah wajah anda tidak lengkap jika tidak menggunakan Produk Sun Protection SPF50 dari Zarraz Paramedical. Sun Protection dari Zarraz ini merupakan sunblock yang mempunyai protection paling tinggi iaitu SPF50. Biasanya kita selalu melihat krim-krim perlindungan wajah yang ada di pasaran hanya mempunyai SPF15 sehingga SPF30 sahaja.

Walaupun Sunblock ini mempunyai kadar SPF yang tinggi namun tekstur produk adalah sangat lembut dan tidak berminyak. Dengan tekstur yang sangat lembut ini membolehkan ianya mudah meresap dan wajah kelihatan sangat natural seperti tidak menggunakan sebarang produk pada wajah namun wajah kelihatan segar dan berseri.

Dengan kadar SPF yang tinggi, sunblock ini mampu bertahan memberikan perlindungan selama 500 minit di bawah sinaran cahaya matahari secara terus. Belum ada lagi produk di pasaran yang mampu memberikan kadar perlindungan yang tinggi seperti ini.

Antara fungsi utama dan ciri-ciri produk adalah seperti berikut:-
 • Diformulakan dengan bahan utama bersama Wild Raspberrry & White Lily.
 • Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit tanpa mengira usia. Malah ini adalah produk yang wajib digunakan oleh setiap orang.
 • Produk ini merupakan agen perlindungan UV yang berkesan melindungi kulit 500 minit di bawah cahaya matahari. Mengandungi 3 gabungan khasiat, vitamin E, bunga matahari, jojoba dan sebagai anti-oksida.
 • Mengandungi khasiat nutrisi di dalam raspberry yang mempunyai Anthocyanins membuatkan usia lebih muda 4 tahun juga merupakan anti-kanser.

Kelebihan utama & Ciri-ciri produk:-
 • Medium anti-oksidan terbaik
 • Melindungi kulit anda daripada UVA & UVB selama 500 minit
 • Membunuh sel penyakit eczema, psoriasis, dan sel kanser
 • Jaminan kulit kelihatan muda 4 tahun dari sebelumCara-cara penggunaan


1. Cuci wajah menggunakan Pencuci susu Calming Cleansing milk. Sapu ke 5 titik point iaitu dahi, hidung dagu & kedua belah pipi kemudian ratakan. Biarkan selama 2 minit kemudian gosok dengan perlahan-lahan. Sesudah itu, bilas menggunakan air sejuk. Jangan sesekali menggunakan air suam semasa mencuci wajah.

2. Gunakan Essence sebum Gel setelah wajah telah dikeringkan. Sapu rata Essence Sebum Gel di seluruh wajah jika kulit muka adalah berminyak. Jika kulit wajah adalah kering, hanya sapukan Essence Sebum Gel di kawasan yang bermasalah sahaja seperti jeragat, open pores, white head, black head dan parut dan kawasan kulit berminyak.

Kesan permulaan hanya 1 ke 2 hari mungkin, anda akan merasa gatal bagi yang mengalami resdung atau pernah guna produk yang mempunyai bahan kimia. Dan ada juga yang merasa pedih bagi yang banyak sel mati kulit. Ini merupakan kesan penyembuhannya untuk bunuh bacteria yang terdapat pada wajah. 

Kemudian anda akan rasa gian atau ketagih, rasa ingin selalu pakai sebab mungkin makin lama makin rasa sedap dan segar. Semua masalah akan dibuang tanpa pengelupasan. (Pastikan essence sebum gel ini betul-betul kering terlebih dahulu sebelum menggunakan Sun Protection SPF50).

3. Sesudah itu, ambil pula Sun Protection SPF50 (Sunblock) iaitu krim siang yang mampu mencerahkan tanpa berminyak. Sapu pada 1 wajah. Lebihkan pada kawasan yang bermasalah seperti jerawat, jeragat, dark eye ring, eye bag, parut, enzema, sensitif, tempat celahan sulit dan lain-lain.

Boleh digunakan 2 atau 3 kali sehari. Pemakaian yang lebih kerap akan memberi kesan Glowing (Gebu dan Bersinar) dengan cepat. Sun Protection SPF50 juga boleh digunakan pada waktu malam jika anda belum masuk tidur.

Lakukan langkah yang sama seperti langkah 1-3 untuk penjagaan pada waktu malam. Semasa kulit masih sensitif, adalah dilarang sekali untuk menggunakan toner, serum ataupun sebarang produk yang menjadikan kulit subur. Selepas masalah kulit sensitif telah dirawat barulah boleh menggunakan set lengkap produk Zarraz untuk menjadikan kulit lebih halus dan cantik.


Apakah yang anda perolehi setelah menggunakan produk Zarraz Paramedical ini:-
 • Masalah kulit sensitif anda akan pulih sepenuhnya. DIJAMIN!
 • Kulit anda akan menjadi halus seperti kulit bayi.
 • Anda tidak perlu lagi membuang ribuan ringgit untuk membuat treatment di SPA atau membeli Produk Kecantikan yang mahal-mahal.
 • Keyakinan anda akan kembali meningkat.
 • Semua orang pasti terpesona dengan kehalusan wajah anda.
 • Suami anda akan bertambah sayang dengan anda.
 • Anda pasti bangga dan yakin untuk berhadapan dengan ramai orang.

Bagi anda yang telah mencuba pelbagai jenis produk namun tidak mendapat hasil baik, jangan takut dan risau untuk mencuba produk ini. Zarraz Paramedical pasti BOLEH menyelesaikan masalah anda.

Anda tidak akan tahu keberkesanan produk ini selagi anda tidak mencuba. Cubalah sekarang sebelum wajah anda menjadi seperti ini.


Untuk anda yang menggunakan Produk Lain, di sini saya berikan extra tips untuk anda.

Untuk mengurangi gejala kulit sensitif

1. Gunakan pembersih wajah yang dikhususkan untuk kulit sensitif.
2. Hindari penggunaan penyegar wajah yang mengandung alkohol, kerana sangat bahaya terhadap kulit sensitif. Sebaiknya pilih penyegar yang mengandungi lavender dan aloe vera.
3. Ketika berada di luar ruangan, pakai Sun Block yang mengandung Vitamin E untuk mencegah iritasi pada kulit wajah akibat paparan sinar matahari.
4. Ketika membersihkan wajah yang sedang iritasi, hindari tuala yang bertekstur kasar. Jangan gunakan air terlalu sejuk atau air suam kerana suhu ekstrem dapat mengiritasi kulit secara cepat. Gunakan air bersuhu normal.
5. Mengamalkan diet yang tepat merupakan peranan penting dalam perawatan kulit sensitif. Makanlah buah-buahan dan sayuran yang membantu dalam menjaga kesihatan kulit.
6. Banyak makan makanan yang kaya Vitamin C. Ini berguna sebagai antioksidan dan menambah gizi pada kulit sensitif.
Harga 1 Set (3 Produk)
RM225 (S.M), RM235 (S.S)

Testimoni

Rawatan masalah jerawat dan sensitif, stokis zarraz di alor setar kedah, pengedar zarraz di seremban, zarraz paramedical, pengedar zarraz di sabah dan sarawak, kota kinabalu

Untuk melihat lebih banyak testimoni, Sila Klik Button Testimoni di bawah.
Beauty is Responsibility0 comments:

Post a Comment

Untuk sebarang persoalan, Sila hubungi talian 010-263 9329.

Anda digalakkan untuk terus menghubungi (Call @ SMS) talian tersebut untuk memudahkan pertanyaan anda boleh dijawab dengan pantas.

Jika anda meninggalkan komen di ruangan komen blog ini, mungkin persoalan anda lambat dijawab dan mungkin juga tidak sempat dijawab. Ini kerana kami tidak mempunyai masa yang banyak untuk melihat ruangan komen blog ini kerana terlalu sibuk dengan tempahan dan proses penghantaran kepada pelanggan kami yang tidak kurang dari 20 orang setiap hari.

Oleh itu, anda digalakkan untuk menghubungi terus talian 010-263 9329 atau tinggalkan sahaja komen atau Message anda di ruangan Facebook Kami di http://www.facebook.com/ZarrazParamedical. Sekian, Terima Kasih.