Wednesday, 17 July 2013

JENIS-JENIS JERAWAT DAN RAWATANNYA


Ramai orang yang beranggapan jerawat hanya ada 2 jenis sahaja iaitu jerawat batu (Jerawat besar) dan Jerawat halus sahaja. Namun ianya kurang tepat. Sebenarnya jerawat terdiri daripada beberapa jenis.
masalah jerawat, jenis-jenis jerawat, cara rawatan jerawat, essence sebum gel, produk terbaik untuk jerawat
Dan adalah sangat penting untuk anda mengenali jenis jerawat anda sebelum
menggunakan sesuatu produk. Kerana cara rawatan untk setiap jenis jerawat adalah berbeza.

Mari kita kenali jenis jerawat yang sering dihadapi. Jenis jerawat yang pertama adalah jenis non-inflammatory atau yang tidak terasa sakit. Jenis ini biasa disebut dengan komedo. Jerawat ini disebabkan adanya penyumbatan pada pori-pori kulit akibat minyak berlebihan, sel kulit mati, atau keratin.
jenis-jenis jerawat, non-inflammatory pimples, whitehead, blackhead, jerawat komedo, rawatan komedo, rawatan whitehead & blackhead, rawatan jerawat
Non-inflammatory Pimples

Ada dua jenis komedo, iaitu komedo hitam dan putih atau lebih dikenali sebagai whitehead dan blackhead. Untuk mengatasinya, perlulah rajin mencuci muka dan gunakan pembersih atau masker yang dapat mengangkat sel kulit mati atau menghilangkan minyak berlebihan.

Jenis yang kedua adalah Milia. Milia merupakan jenis jerawat yang tidak sakit, namun boleh mengganggu. Jerawat ini sedikit haus dan berbentuk putih keras. Jerawat ini terbentuk karena penyerapan protein yang tidak sempurna.
jenis-jenis jerawat, jerawat milia, jerawat halus, rawatan jerawat milia, rawatan jerawat halus, produk terbaik untuk rawatan jerawat, zarraz paramedical
Milia Pimples

Jenis jerawat ketiga pula adalah jenis inflammatory atau yang terasa sakit. Jenis ini biasanya disebabkan adanya pori-pori tersumbat, infeksi bakteria, hormon, atau stress. Ada beberapa jenis jerawat inflammatory, seperti palpules (merah, benjol/bengkak, dan keras), pustules (merah dengan bentuk kubah berisi nanah), nodule (lebih besar dari pustules dan bila dipegang terasa sakit).
stokis zarraz di kelantan, azhaan brothers, murai com, malaysia kini, inflammatory pimples, palpules, pustules, jerawat bernanah,
Inflammatory Pimples

Jenis yang terakhir adalah jerawat kronik. Jerawat ini serupa dengan jenis jerawat inflammatory, namun lebih parah karena dapat menyebar dan sukar disembuhkan. Jenis ini jarang dijumpai, namun biasanya menyerang seseorang yang berusia di atas 20 tahun.
azizol testimoni zarraz, testimoni produk zarraz, produk zarraz paramedical, essence sebum gel, rawatan jerawat kronik, produk terbaik untuk masalah jerawat
Jerawat Kronik

Cara Rawatan
Jom kita lihat pula cara rawatan dan produk Zarraz Paramedical yang sesuai untuk setiap jenis masalah jerawat di atas.


produk zarraz paramedical, jenis-jenis jerawat dan rawatannya, rawatan jenis jerawat, rawatan terbaik untuk masalah jerawat, zarraz paramedical
Produk Zarraz Paramedical

Jenis Pertama : Non-inflamatory
Produk Zarraz Paramedical yang diperlukan adalah:-
 • Calming Cleansing Milk – RM75
 • Set Bio Nutricare (4 Item) - RM250
 • Percuma : Clarifying Renewal Mask – RM30

Penjagaan Waktu Siang : Gunakan Calming Cleansing Milk, Firming Cleanser, Essence Sebum Gel & Sun Protection SPF50.

Penjagaan Waktu Malam : Gunakan Calming Cleansing Milk & Essence Sebum Gel sahaja jika kulit berminyak. Namun jika kulit kering, perlu gunakan juga Sun Protection SPF50.

Gunakan juga Clarifying Renewal Mask Seminggu sekali. Mask boleh digunakan sepanjang malam (overnight).

Dalam Set Bio Nutricare mengandungi 4 Item produk iaitu:-
1. Firming Cleanser - RM70
2. Refreshing Hydrating Lotion - RM70
3. Essence Sebum Gel - Rm70
4. Sun Protection SPF50 - RM80

Total Harga : RM395
RM325 Sahaja
(Jimat RM70)


Jenis Kedua : Milia
Produk Zarraz Paramedical yang diperlukan adalah:-
 • Calming Cleansing Milk – RM75
 • Calming Cleanser Rose  – RM70
 • Essence Sebum Gel – RM70
 • Sun Protection SPF50 for Acne – RM80
 • Clarifying Renewal Mask – RM30

Penjagaan Waktu Siang :  Gunakan Calming Cleansing Milk,  Calming Cleanser Rose, Essence sebum gel dan Sun Protection SPF50.

Penjagaan Waktu Malam : Gunakan Calming Cleansing Milk, Calming Cleanser Rose & Essence Sebum Gel sahaja.

Gunakan juga Clarifying Renewal Mask Seminggu sekali. Mask hanya boleh digunakan 20-30 minit sahaja. Jangan guna overnight.


Harga : RM325 Sahaja

set bio nutricare, produk zarraz paramedical, produk zarraz harga murah, testimoni pengguna produk zarraz, zarraz paramedical

Jenis Ketiga & Keempat : Inflammatory & Jerawat Kronik
Produk Zarraz Paramedical yang diperlukan adalah:-
 • Calming Cleansing Milk – RM75
 • Calming Cleanser Rose  – RM70
 • Sun Protection SPF50 for Acne – RM80
 • Essence Sebum Gel – RM70
 • Clarifying Renewal Mask – RM30

Penjagaan Waktu Siang : Gunakan Calming Cleansing Milk,  Calming Cleanser Rose & Sun Protection SPF50.

Penjagaan Waktu Malam : Gunakan Calming Cleansing Milk, Calming Cleanser Rose & Sun Protection SPF50 sedikit sahaja.

Gunakan juga Clarifying Renewal Mask Seminggu sekali. Mask hanya boleh digunakan 20-30 minit sahaja. Jangan guna overnight.

Tunggu sehingga jerawat nampak sedikit kecut dan mula tidak kemerahan sangat,  Barulah boleh menambah pemakaian Essence Sebum Gel. Pakai selepas  Calming Cleanser Rose dan sebelum penggunaan Sun Protection SPF50.  Ikuti seperti pemakaian jerawat yang halus (Milia).


Harga : RM325 Sahaja


CARA PEMBELIAN

“SEMUA KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA”

Sila tentukan Set yang bersesuai dengan anda. Kemudian, anda boleh membeli dengan cara isi BorangTempahan yang telah disediakan (Klik SINI>>), atau anda juga boleh boleh SMS/Whatsapp/Viber terus ke talian mengikut format yang berikut:-

SMS <Set Produk><Nama Penuh><Alamat Penuh><No. Telefon> ANDA KE 010-2639329 atau email ke shah@zarraz.com.my (lebih digalakkan untuk terus SMS sahaja untuk respond yang lebih cepat). Anda juga boleh PM Inbox  terus dalam Facebook Zarraz Paramedical ini.

Contoh SMS:
Set Jerawat Kronik | 2 set, Fifie Binti Azlan | No. 30 Jalan Karambunai, 88450 Kota Kinabalu, Sabah | samad@yahoo.com | 0127564469.

Nota: Set Komedo adalah untuk Set Jerawat jenis Pertama. Dan Set Jerawat Kronik adalah untuk set Jerawat Jenis Kedua, Ketiga & Keempat.

Kemudian,

Sila lakukan pembayaran anda di mana-mana nombor akaun yang berikut.
Penama : MOHD FADLY SHAH BIN RAZALI
Maybank Akaun ~ 164799127460
CIMB Bank Akaun ~ 08140064730526
RHB Bank Akaun ~ 16412400016864
Bank Rakyat Akaun ~ 220751033587
Email : shah@zarraz.com.my

Selepas itu, sila maklumkan pihak kami jika pembayaran telah dilakukan. Dan kami akan hantarkan produk anda.


Sebarang pertanyaan boleh hubungi terus talian 010-2639329 (SMS/Whatsapp/Viber/Call).

Wajah pasti berseri di hari raya ini.

0 comments:

Post a Comment

Untuk sebarang persoalan, Sila hubungi talian 010-263 9329.

Anda digalakkan untuk terus menghubungi (Call @ SMS) talian tersebut untuk memudahkan pertanyaan anda boleh dijawab dengan pantas.

Jika anda meninggalkan komen di ruangan komen blog ini, mungkin persoalan anda lambat dijawab dan mungkin juga tidak sempat dijawab. Ini kerana kami tidak mempunyai masa yang banyak untuk melihat ruangan komen blog ini kerana terlalu sibuk dengan tempahan dan proses penghantaran kepada pelanggan kami yang tidak kurang dari 20 orang setiap hari.

Oleh itu, anda digalakkan untuk menghubungi terus talian 010-263 9329 atau tinggalkan sahaja komen atau Message anda di ruangan Facebook Kami di http://www.facebook.com/ZarrazParamedical. Sekian, Terima Kasih.