Thursday, 19 September 2013

Petua Merawat Bibir Kering

Petua Melembapkan Bibir Kering

Cuba sapu atau oleskan sedikit mentega pada bibir. Cara ini boleh menjaga kelembutan bibir dan membantu menyembuhkan bibir yang merekah.
petua melembabkan bibir

Merawat Bibir Kering
Ambil beberapa kelopak bunga mawar dan rendamkan dalam susu segar
selama 1-2 jam. Selepas tu ambil air rendaman tu dan sapukan pada bibir yang kering. Kaedah ini dikatakan bukan sahaja membantu melembapkan bibir yang kering malah boleh mencegah agar warna bibir yang merah bugar tu tidak hilang serinya.
petua merawat masalah bibir, masalah bibir kering

Selain tu, petua ini juga boleh selalu diamalkan. Caranya ialah oles susu pekat pada bibir. Selalunya diamalkan waktu petang lebih kurang pukul 5 atau 6 petang dan biarkan ia sehingga pukul 7 atau 8 sebelum mandi. Amalan ini membantu membuang kulit kering yang mati dan melembutkan bibir.


Atau
Kalau tak suka pakai susu (takut kena gigit semut) boleh guna cara nie pula. Gosok bibir tu dengan timun. Potong timun nipis-nipis dan tempek atau gosokkan pada bibir yang kering untuk merawatnya.

Atau
Satu cara yang dikatakan bagus ialah dengan menggosok gel lidah buaya. Ia dikatakan boleh membantu menyembuhkan bibir yang kering dan pecah-pecah dalam masa yang singkat.

rawatan masalah bibir pecah, petua rawatan masalah bibir kering


Nak lebih senang lagi??

Pakai je Lip MagicCollagen & Phystrogene Zarraz Paramedical. Confirm boleh atasi masalah tersebut. Semua golongan boleh pakai Lip Magic Collagen ini termasuk kanak-kanak. Tidak memberi apa-apa masalah atau kesan sampingan kerana tidak mengandungi sebarang bahan kimia.

lip magic collagen & Phystrogene, lipstic zarraz, lip magic zarraz, lip magic collagen
lipstic zarraz paramedical, lip magic collagen & phystrogene

Beauty is Responsibility

0 comments:

Post a Comment

Untuk sebarang persoalan, Sila hubungi talian 010-263 9329.

Anda digalakkan untuk terus menghubungi (Call @ SMS) talian tersebut untuk memudahkan pertanyaan anda boleh dijawab dengan pantas.

Jika anda meninggalkan komen di ruangan komen blog ini, mungkin persoalan anda lambat dijawab dan mungkin juga tidak sempat dijawab. Ini kerana kami tidak mempunyai masa yang banyak untuk melihat ruangan komen blog ini kerana terlalu sibuk dengan tempahan dan proses penghantaran kepada pelanggan kami yang tidak kurang dari 20 orang setiap hari.

Oleh itu, anda digalakkan untuk menghubungi terus talian 010-263 9329 atau tinggalkan sahaja komen atau Message anda di ruangan Facebook Kami di http://www.facebook.com/ZarrazParamedical. Sekian, Terima Kasih.