Sunday, 20 October 2013

Kenali Punca Rambut Gugur & Cara Atasinya

Masalah keguguran rambut boleh terjadi kepada siapa-siapa sahaja, tidak kira wanita mahupun lelaki. Menurut kajian, keguguran rambut tergolong dalam dua kategori iaitu keguguran normal dan tidak normal.

masalah keguguran rambut, masalah rambut gugur, rawatan rambut gugur
Masalah Kebotakan Kepala

Sekiranya rambut anda gugur dalam kuantiti yang banyak melebihi 50 hingga 100 helai sehari, bermakna anda mengalami masalah keguguran rambut yang serius.

Untuk pengetahuan anda, terdapat pelbagai faktor yang menyebabkan keguguran rambut antaranya pengaruh hormon, kekurangan vitamin, kerap menggunakan produk rambut yang mengandungi bahan kimia dan banyak lagi.

rawatan rambut gugur, masalah rambut gugur
Kimia yang berlebihan tidak baik untuk kesihatan Rambut

Secara umumnya, hormon endrogen yang terhasil akibat berada di dalam keadaan tertekan boleh menjadi faktor utama kepada masalah ini.

Rambut rosak seperti kering dan kasar juga membuatkan akar rambut tidak bermaya dah mudah gugur. Untuk mengatasinya, anda boleh menggunakan produk syampu yang bersesuaian seperti Anti Dandruff Shampoo ataupun mengamalkan petua-petua lama.

Antara petua yang berkesan adalah menggunakan daun bunga raya yang telah diramas dengan air kemudian dilumurkan ke seluruh kepala. Lendir daripada pokok bunga raya dipercayai dapat menyuburkan akar rambut.

petua rawatan rambut gugur, produk rambut gugur

Adakalanya daun bunga raya sukar didapati di sesetengah tempat. Jadi untuk menggantikannya, anda boleh menggunakan kulit buah tembikai.

Caranya mudah sahaja, ambil bahagian kulit tembikai dan gosok di seluruh kulit kepala. Biarkan cecair daripada kulit tembikai meresap ke kulit kepala dalam masa 20 hingga 30 minit sebelum mencuci rambut anda.

Tidak ketinggalan, pemakanan yang seimbang juga memainkan peranan yang penting. Rambut sempurna boleh dimiliki dengan pengambilan makanan berkhasiat seperti bijirin, buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan berprotein tinggi yang lain.

Namun begitu, jika masalah masih berpanjangan walaupun sudah mencuba pelbagai jenis cara, anda digalakkan untuk menggunakan Set Never Give Up Hair Care keluaran Zarraz Paramedical.

shampoo zarraz, rawatan rambut gugur, petua merawat rambut gugur,

Set Rawatan rambut ini mampu merawat apa sahaja masalah rambut seperti yang berikut:-
 1. Rambut Gugur
 2. Rambut putus-putus
 3. Rambut rapuh
 4. Kulit kepala gatal
 5. Kepala berkerak
 6. Rambut kasar
 7. Rambut Bercabang
 8. Berkelemumur
 9. Dan banyak lagi.

Set rawatan rambut Never Give Up Hair Care ini juga mampu memberikan kelegaan atau menghilangkan stress anda. Ini kerana tekstur produknya yang sangat lembut dan sejuk serta mempunyai Aroma Theraphy mampu melegakan stress anda.

Set Never Give Up Hair Care terdiri daripada 3 jenis Produk dalam 1 set iaitu:-

1. Never Give Up Hair Care Shampoo
  shampoo zarraz paramedical, shampoo untuk rambut gugur, rawatan rambut gugur, petua rambut gugur, cara merawat rambut gugur
 • Merupakan langkah pertama bagi penggunaan rawatan “hair loss”.
 • Bukan sekadar shampoo biasa. Ia merupakan alternatif perubatan yang mengandungi konsentrasi asid amino yang tinggi dalam memperbaiki otot rambut, menyelesaikan masalah kelemumur, rambut yang mudah gugur dan lain-lain lagi.
 • Shampoo ini dapat memberikan sel-sel rambut bernafas dengan sempurna di mana menjadikan sel anak-anak rambut aktif tumbuh semula serta rambut menjadi lebih lembut, beralun dan lebat.

2. Never Give Up Hair Care Mask
 • Merupakan langkah Ke-2 sebagai agen pelembut yang di formulakan dalam bentuk masker bagi mendapatkan kesan kebaikan maksimum untuk si pemakai.
 • Untuk kesan yang terbaik, setiap kali menggunakan HAIR SHAMPOO ZARRAZ, anda perlu memakai HAIR MASK ini.
  masker rambut zarraz, shampoo zarraz, rawatan rambut zarraz, produk rawatan rambut
 • Selain bagi rawatan rambut gugur, ia sangat terbaik digunakan bagi mengatasi masalah kulit kepala yang gatal, kelemumur, dan yang sering menghadapi masalah pening kepala atau migrain kerana masker ini amat sejuk. Ia dapat melegakan urat saraf kepala anda.
 • Ia dapat membantu memperbaiki struktur rambut yang rosak akibat daripada kerosakan kimia seperti mewarnakan rambut, mengerinting (permed), meluruskan rambut (rebonding) agar rambut sihat semulajadi iaitu lebih lembut dan bersinar. Serta memudahkan rambut untuk di sikat.
 • Ia dapat mengelakkan rambut daripada merekah dan bercabang.

3. Never Give Up Hair Care Serum
  serum zarraz, serum rambut, serum untuk rambut tumbuh, rawatan rambut gugur, rawatan kelemumur
 • Dengan kajian formula, maka terhasillah serum rambut Zarraz ini. Serum rambut yang penuh dengan khasiat ini dapat membantu merawat dari akar umbi rambut sehingga ke hujung rambut.
 • Menguatkan struktur rambut, memberi nutrisi agar anak-anak rambut (sel baru) aktif akan tumbuh semula dengan 5 kali ganda. Ia amat bagus bagi membantu rambut rapuh.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bahan-bahan (Ingredients) dan cara penggunaan produk ini, sila baca lebih lanjut di SINI>>>

TESTIMONI PENGGUNA PRODUK

testimoni pengguna set rambut zarraz, testimoni rawatan rambut, zarraz paramedical, produk rambut zarraz,
En. Zahili - Penggunaan Selama 3 Minggu


testimoni pengguna shampoo zarraz, testimoni set rambut zarraz, never give up hair care zarraz paramedical, serum zarraz, kebaikan set rambut zarraz
En. Fauzi - Penggunaan Selama Sebulan

Harga Produk
Never Give Up Hair Care ShampooRM75
Never Give Up Hair Care MaskRM150
Never Give Up Hair Care SerumRM85


0 comments:

Post a Comment

Untuk sebarang persoalan, Sila hubungi talian 010-263 9329.

Anda digalakkan untuk terus menghubungi (Call @ SMS) talian tersebut untuk memudahkan pertanyaan anda boleh dijawab dengan pantas.

Jika anda meninggalkan komen di ruangan komen blog ini, mungkin persoalan anda lambat dijawab dan mungkin juga tidak sempat dijawab. Ini kerana kami tidak mempunyai masa yang banyak untuk melihat ruangan komen blog ini kerana terlalu sibuk dengan tempahan dan proses penghantaran kepada pelanggan kami yang tidak kurang dari 20 orang setiap hari.

Oleh itu, anda digalakkan untuk menghubungi terus talian 010-263 9329 atau tinggalkan sahaja komen atau Message anda di ruangan Facebook Kami di http://www.facebook.com/ZarrazParamedical. Sekian, Terima Kasih.